Spring til indhold

IndexNow: Er akut indeksering i søgemaskinerne allerede kommet?

Det kunne i hvert fald godt tyde på, at være ambitionerne bag et af Bing og Yandex nye protokol IndexNow.

IndexNow gør det muligt at pinge søgemaskinerne via deres API, kontra at afvente crawling.

I teorien giver det super god mening, og det vil spare enorme resurser for både søgemaskiner og hjemmesider, og ikke mindst gøre broen mellem indhold og brugerne kortere.

Brandvæsnet patruljerer jo heller ikke landet tyndt 24/7 indtil de opdager en ildebrand. De venter på klar besked, og så rykker de ud hurtigst muligt.

Set fra det perspektiv alene, ville det give super god mening, som en del af den naturlige udvikling for søgemaskinerne.

Det store spørgsmål er så bare, hvorvidt IndexNow kan eksekvere fejlfrit i praksis. Det må tiden vise.

Men det lyder fedt! Hvordan kommer jeg i så gang?

Den gode nyhed er, at det ikke er verdens sværeste opgave.

Du skal blot følge disse 4 steps:

  1. Generer en API nøgle på Bing’s hjemmeside (er jeg forresten den eneste der aldrig helt har forstået deres valg af font? 🌝)
  2. Host API nøglen som .txt fil i rodmappen for din hjemmeside
  3. Indsend dine URLs med parametrene (kan indsendes i bulk – hurra!)
  4. Gør status på om antallet af indsendte URLs matcher det Bing har registreret (kræver godt nok et login til Bing Webmaster tools, men det er heldigvis gratis!)

Hvis du bruger en af de mange populære platforme, som begrænser dine muligheder for at implementere IndexNow på nuværende tidspunkt, så er der heldigvis håb for fremtiden. Ifølge Bing har flere af de større platforme, hjemmesider og services allerede påbegyndt adopteringen. Du kan læse mere om hvem, og andet om projektet i denne artikel fra Bing.

nv-author-image

Sillas Larsen

Hej! Jeg hedder Sillas, og det er mig der skriver her på siden. Jeg har været: SEO ansvarlig hos nogle af Danmarks største internetsucceser, SEO konsulent såvel som SEO specialist i webbureau, co-founder af en række webshops som hovedansvarlig for SEO, og indehaver af en række danske og internationale affiliate-sider. Jeg håber du får gavn af min side. Hvis du har spørgsmål eller andet er du velkommen til at kontakte mig.

Har du spørgsmål eller andet? Så del gerne her! ✍️

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *